НАУКОВА БІБЛІОТЕКА ХМЕЛЬНИЦЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ

          

   21.03.07 у літературній вітальні наукової бібліотеки ХНУ відбулась зустріч студентів економічного факультету ХНУ з подільським поетом Віталієм Міхалевським.
   Віталій Міхалевський народився 3 листопада 1961 року в селі Подільське Кам'янець-Подільського району Хмельницької області. З золотою медаллю закінчив школу в рідному селі, а потім з відзнакою-математичний факультет Чернівецького державного університету. З 1984 по 1986 рік проходив офіцерську службу в рядах Радянської Армії.
   Повернувшись на рідне Поділля, продовжив династію батька-зв'язківця. Віталій Цезарійович працював інженером-програмістом, начальником відділу міського, обласного підприємств електрозв'язку. Нині виконує обов'язки начальника Центру інформаційних технологій і технічного забезпечення Хмельницької філії ВА Т " Укртелеком".
   У 1997р. захистив дисертацію з присвоєнням наукового ступеня кандидата фізико-математичних наук. Доцент Хмельницького національного університету.
   Друкується у газетах "Подільський кур'єр", "Проскурів", "Подільські вісті", "Є! Сімейна газета". Поетичні добірки побачили світ в літературних альманахах "Творче Поділля. Ювілей" (2003), "Склянка часу" (2003-2006), "Антологія сучасної новелістики та лірики України" (2004, 2005,2006).
   Автор трьох збірок: "Я жду весну" (2003), "Крапелина вина, або Уроки української" (2005), "Година пік, або Твір на власну тему" (2006). Лауреат премії ім.Б.Хмельницького.
   Перечитуючи вірші Віталія Міхалевського, відчуваємо, як поет відповідально орієнтує читача на одвічні філософські ідеали: щастя, добро, любов, віру та надію. Кожен поетичний рядок несе сонячність та естетичність, сповнений сконденсованістю думки.
   В особі Віталія Міхалевського в літературу входить талановитий поет, і любителі красного письменства вправі чекати від нього нових книжок - глибоких за змістом і досконалих за художнім рівнем.