29.09.06 літературна вітальня бібліотеки ХНУ зустрічала першокурсників - студентів економічного факультету ХНУ (ОА-06-5,ОА-06-3).
   На перше побачення з молоддю у новому навчальному році працівники сектору просвітницької роботи запросили подільського письменника Василя Горбатюка.
   Василь Іванович Горбатюк - член Національної Спілки письменників України з 1984 р. Автор збірок оповідань "Ясен-дерево", "Золоті кораблі", "Бігли коні", "Де починається Гольфстрім", "Ласощі для білочки", художньо-документальної прози "Тенета 30-х", краєзнавчих нарисів "Місцеве самоврядування Хмельниччини. Деражнянський район (у співавторстві), повістей "Косовиця", "Благодійник" тощо.
   Він є лауреатом літературних премій - Хмельницької міської ім. Богдана Хмельницького (2001), обласних - ім. Микити Годованця (2004), ім. Григорія Костюка (2005), другої премії всеукраїнського конкурсу оповідання "Що записано в книгу життя" (2003).
   Чимало зробив і робить В. Горбатюк і як заступник голови обласної організації Національної Спілки письменників України, а віднедавна - і як директор обласного літературного музею. Допомагає у творчому зростанні молодим обдаруванням, активно і наполегливо працює на ниві відродження української духовності і культури.
   Ще, будучи студентом, написав і видрукував свої перші оповідання.
Письменникові вдається проникнути в не такий вже і простий світ людей, показати чим ми живемо, під впливом чого і наскільки реально формуються наші духовні засади - цей справді основоположний фундамент особистості. Він ніби закликає: "Беріть у свої душі, у своє життя людське, людяне. Беріть і несіть з собою Добро!.."
   Нам усім цього бракує сьогодні, а надто ж нашій молоді!