НАУКОВА БІБЛІОТЕКА ХМЕЛЬНИЦЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ

"Письменники-ювіляри 2018 року"


"Всенародний сміхотворець"
Євгену Дударю – 85 років!


   24 січня святкує свій 85-річний ювілей знаний письменник, популярний гуморист і сатирик, артист розмовного жанру Євген Михайлович Дудар – Заслужений діяч мистецтв України (1993), лауреат літературної премії ім. Остапа Вишні (1985), міжнародної премії ім. П. Орлика (1995), премії ім. М. Годованця (1997), премії ім. П. Сагайдачного (2000). Нагороджений медаллю "Золота фортуна" (2006), орденом Ярослава Мудрого V ступеня, премією ім. В. Косовського (2008). За боротьбу проти тоталітарних режимів Євгена Дударя нагороджено "Золотою медаллю Тараса Шевченка" (Спілка визволення України, Австралія, 1990).
   Євген Дудар є автором понад 20 книг, а також численних публікацій у пресі. Його твори було перекладено багатьма мовами світу. Він є також професійним артистом-виконавцем власних творів, у його творчому доробку понад десять тисяч публічних виступів, творчих вечорів, радіо- і телезустрічей! Його захопливі "дударески" цікаві широкому колу читачів!!!
   Лаконічні влучні вислови, дотепні діалоги персонажів, уїдлива іронія, сарказм, а водночас і засоби гротеску, фарсу, щире вболівання за духовне і громадське здоров’я людини – все це ви зможете знайти у соковитій та барвистій добірці літератури, яку підготували працівники абонемента до ювілею письменника.