НАУКОВА БІБЛІОТЕКА ХМЕЛЬНИЦЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ

До 68-ї річниці Великої Перемоги


   68 років віддаляє нас від тих травневих днів, коли відлунали останні залпи найстрашнішої і найкровопролитнішої в історії людства війни. Але безсмертний подвиг переможців, які відстояли свободу і незалежність своєї Вітчизни, очистили рідну землю від чужоземної навали, принесли свободу народам поневоленої Європи, не підвладний часу. Пам’ять про війну, її сувора правда залишаються з нами як найбільший за силою духу приклад мужності та патріотизму.
   Тижнем пам'яті "Без права на забуття" наукова бібліотека Хмельницького національного університету відзначає 68 - у річницю Великої Перемоги. В рамках тижня в студентських групах відбудуться години спілкування "Велич Перемоги", "Тих днів не згасне слава", літературознавчі години "У пам' яті натомленій сплива живої правди голос наш", а 16 та 18 квітня запрошуємо студентів в читальний зал 9 поверху книгозбірні, де пройдуть:
   • 16 квітня о 13.00. - урок - застереження "Війна — жорстокіше немає слова" (спільно зі студентським літературним театром "Глорія" кафедри української філології);
    • 18 квітня о 13.00 — урок мужності "Велич подвигу партизанів і підпільників Хмельниччини у роки Великої Вітчизняної війни".

   Запрошуємо переглянути книжково-ілюстративні виставки в читальних залах та на абонементі наукової та художньої літератури :
   • "Війна очима письменників";
   • "Встеляйте квітами дороги бійцям, що мир несли в наш край";
   • "А слава незгасна, а пам'ять нетлінна" (на вшанування подвигу партизанів і підпільників Хмельниччини часів Великої Вітчизняної війни);
   • перегляд художньої літератури "Довіку у серцях солдатських, навіки в пам'яті народній";
   •
"Відлуння війни, відлуння в серцях" (віртуальна виставка).