НАУКОВА БІБЛІОТЕКА ХМЕЛЬНИЦЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ


"Бентежна, тополина, калинова,
Не випита, не вибрана до дна,
Це наша українська рідна мова
Немов бандури вічної струна"
Нікітенко Вікторія


   Мова – невмируща душа народу. Лише вона може передати його автентичність, унікальність і неповторність. Вона найцінніше, що має нація, найсокровенніша часточка душі кожного свідомого патріота. Українська мова є однією з найбагатших і найбільш розвинутих мов народів світу. Віками народ витворював собі мову. Від звуку, слова – до пісні.
    Яке диво дивне — народна українська пісня ! Яку владну силу таїть вона в собі! В цьому переконалися щирі її шанувальники на конкурсі інсценізації української народної пісні, який проводився 8 листопада в читальному залі (9 поверх) університетської книгозбірні та присвячувався Дню української писемності та мови.
   У конкурсі взяли участь студенти-філологи гуманітарно-педагогічного факультету, які інсценізували відомі українські жартівливі пісні: "Била мене мати березовим прутом", "Несе Галя воду", "Ой там, на товчку, на базарі" та ін. Виступи конкурсантів оцінювало компетентне журі. Враховувалися оригінальність номеру, виконавча майстерність, артистизм та вокальні здібності команд- виконавців.
   Перше місце та гран-прі виборола команда групи ФПР-12.
   Почесні грамоти отримали студенти університету - переможці олімпіад з української мови і літератури та конкурсів знавців української мови, серед них найбільше грамот (п'ять) дісталося Волошиній Катерині, студентці гр. ФУМ-09-1.
   Учасники заходу ознайомилися з книжковою виставкою "Рідна мова, поетична і пісенна".
   Минають віки, а українська народна пісня залишається...