0 134
У ХНУ відбулися тренування з цивільного захисту населення Квітень 24th, 2015 Юлія
img8-5085-254.

1 квітня на території Хмельницького національного університету на базі третього адміністративного корпусу було проведено комплексне об’єктове тренування з питань цивільного захисту.

З огляду на складну соціально-політичну ситуацію в Україні, а також подій, що відбуваються на сході, тактичний задум тренувань полягав ось у чому: існує загроза здійснення незаконними збройними формуваннями авіаційного бомбового удару по м. Хмельницький, а також велика ймовірність вчинення терористичних актів у місцях масового перебування людей.

Основні цілі тренувань – перевірити готовність органів управління цивільного захисту та формувань цивільного захисту Хмельницького національного університету до дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій, пов’язаних із вчиненням терористичних актів; вдосконалити навички та практичні дії керівного складу, органів управління та формувань цивільного захисту Хмельницького національного університету щодо здійснення оповіщення персоналу та студентів про загрозу виникнення надзвичайних ситуацій, укриття їх у захисних спорудах, проведення евакуаційних заходів, надання допомоги постраждалим від надзвичайних ситуацій; відпрацювати взаємодію органів управління цивільного захисту Хмельницького національного університету та спеціалізованих служб цивільного захисту м. Хмельницький.

Перший етап тренувань (теоретичний) розпочався з лекцій, на яких були присутні професорсько-викладацький склад, студенти та працівники Хмельницького національного університету.

Лекції провели ректор Хмельницького національного університету, керівник тренування Скиба Микола Єгорович; проректор з адміністративно-господарської роботи та виробничого навчання Хмельницького національного університету, голова комісії з питань надзвичайних ситуацій університету Фомов Анатолій Дмитрович; начальник управління організації заходів цивільного захисту ГУ ДСНС України у Хмельницькій області Савчук Андрій Володимирович; консультант з антитерористичної діяльності Служби безпеки України в Хмельницькій області Бриндіков Олег Леонідович; представник Навчально-методичного центру ЦЗ та БЖД Хмельницької області Мартинюк Юрій Петрович; начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення і охорони праці Хмельницької міської ради Білоус Дмитро Дмитрович.

Після лекцій відбувся другий етап тренувань (практичний) на території навчального корпусу № 3 Хмельницького національного університету, метою якого було відпрацювання дій об’єктових формувань цивільного захисту нашого університету, а також спеціалізованих служб цивільного захисту м. Хмельницький при загрозі та виникненні надзвичайної ситуації.

Практичні заняття складалися з трьох ввідних: повітряна тривога, підрив предмета, хімічна тривога.

Ввідна № 1: Через передачу сигналу “УВАГА ВСІМ!” системою централізованого оповіщення цивільного захисту та доведення текстової інформації через засоби масової інформації до керівництва університету надійшло повідомлення про загрозу нанесення по місту Хмельницький авіаційного бомбового удару.

Ввідна № 2: Під час проходження навчального процесу біля центрального входу до приміщення корпусу № 3 студенти натрапили на залишений без нагляду підозрілий предмет (валіза), в якій, ймовірно, знаходиться вибуховий пристрій або небезпечна хімічна речовина.

Ввідна № 3: Під час навчального процесу студенти масово почали скаржитися на погане самопочуття. Одночасно на сходах і коридорах 1-го поверху виявлено задимленість невідомого походження.

Підсумок проведення комплексного об’єктового тренування з питань цивільного захисту в Хмельницькому національному університеті підбив заступник начальника ГУ ДСНС України в Хмельницькій області Кривий Віктор Іванович, який зазначив, що дії професорсько-викладацького складу, студентів і працівників університету при загрозі виникнення надзвичайної ситуації та вчинення терористичного акту були виконані на досить високому рівні та заслуговують на позитивну оцінку.

Керівник тренування, ректор Хмельницького національного університету Скиба Микола Єгорович оголосив про закінчення тренувань і наголосив на тому, що такі навчання надалі в університеті проводитимуть регулярно.

По завершенню тренувань усі присутні були запрошені оглянути наявне спорядження НДЕКЦ та оперативно-рятувальної служби, а також ознайомитися з актуальною інформацією в мобільному консультаційному пункті НМЦ ЦЗ та БЖД області.

 

За інформацією відділу зв’язків з громадськістю  ХНУ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *