Порядок подання повідомлень про захист дисертацій
Вконтакте Facebook Twitter Feed Надіслати новину
переглядiв - 253
| 04.06.2014

У прагненні подарувати хмельничанам і гостям міста справжнє свято інноваційності та майстерності, в Хмельницькому національному університеті пройшов півфінал XXII щорічного конкурсу молодих дизайнерів одягу «Барви Поділля». Ініціатором і незмінним організатором цієї знакової події є академік Академії технологій та дизайну, професор кафедри дизайну ХНУ Ірина Баннова.

Заснований у 1992 році на базі тоді ще Хмельницького технологічного інституту, а нині – Хмельницького національного університету, конкурс став дієвою путівкою в життя для молодих дизайнерів. Підтвердженням цього є понад 300 нагород (серед яких 32 гран-прі та 105 перших місць), які отримали лауреати конкурсу «Барви Поділля» на міжнародних, всеукраїнських і регіональних професійних конкурсах протягом 22-х років існування конкурсу.

Учасники конкурсу, серед яких студенти і випускники ХНУ та інших навчальних закладів України, кожного року вражають аудиторію неймовірним злетом креативності та високим фаховим рівнем колекцій, не став винятком і цьогорічний 22-й конкурс, який, за притаманної змаганням молодих митців прогресивності та авангардності, характеризується зрілим прагматизмом і високою професійністю. Цьогорічний конкурс молодих дизайнерів дещо змінився – традиційні номінації «Є ідея», «Фольк» і «Власний погляд» злилися в останній, певним чином осяявши його своєю кутюрністю та етнікою. Остання номінація розгалузилась на логічні підномінації – повсякденний та урочистий одяг, що пояснюється бажанням дизайнерів бути професійно запитаними та фахово реалізованими.

Традиційна номінація «Конкурс однієї сукні» залишилась, надаючи шанс показати свої можливості навіть в одному конкурсному ансамблі. З’явилась і нова номінація, учасниками якої є юні вихованці коледжів і шкіл творчості – «Молода надія». Беззмінними цьогоріч залишилися нагороди, переважна більшість шанованого складу жюрі та організаторів.

За результатами голосування журі до фіналу конкурсу пройшли 25 колекцій, авторами яких є молоді дизайнери із Хмельницького, Тернополя, Володимир-Волинського.

Учасники та гості заходу з нетерпінням чекають на фінал конкурсу, що пройде 5 червня в Хмельницькому національному університеті.

За інформацією відділу міжнародних зв’язків та зв’язків з громадськістю ХНУ

 

«