У ХНУ надають фізичну та психологічну допомогу учасникам Євромайдану


   У Хмельницькому національному університеті діють центри фізичної та психологічної реабілітації для активістів, учасників Майдану, членів їхніх родин, інших громадян, які потребують кваліфікованої допомоги внаслідок складної суспільно-політичної ситуації в Україні.

   ХНУ не може залишатись осторонь цих подій і надає індивідуальні консультації психолога, спеціалізовану психотерапевтичну допомогу, а також групову психологічну підтримку для постраждалих осіб, членів їхніх родин, тих учасників Євромайдану, які цього потребують. До роботи у центрі психологічної реабілітації залучаються практичні психологи — викладачі кафедри практичної психології та педагогіки.
   Ці фахівці вивчили досвід колег з подолання негативних станів після трагедій. Наразі вони використовують як індивідуальні, так і групові форми психологічної допомоги, формують тренінгові групи для роботи з особами, які відчувають психологічні проблеми.
   Загалом фахівці центру психологічної підтримки завжди готові кваліфіковано допомогти всім, хто цього потребує. Поряд з психологами працюють спеціалісти соціальних служб та представники молодіжних громадських організацій.
   Також університет пропонує всім постраждалим послуги центру фізичної реабілітації, роботу якого забезпечують кафедри здоров'я людини та фізичного виховання, на яких працюють висококваліфіковані викладачі, тренери, майстри спорту.
   До послуг євромайданівців уся спортивна база університету, а саме: зал фізичної реабілітації, спортивний манеж з біговою легкоатлетичною доріжкою, тренажерний зал, дошка Євмінова, тренування з волейболу, футболу, настільного тенісу та легкої атлетики, саме це дозволить покращити як фізичний, так і психологічний стан людей.
   У вузі наголошують, що прагнуть ненав'язливо допомогти людям, які брали участь у цих суспільно-політичних подіях, аби вони не залишилися наодинці зі своїми проблемами. Адже в університеті переконані, що підтримка, навіть мінімальна, зайвою не буде.
   Детальну інформацію та консультацію у центрі фізичної реабілітації можна отримати за телефоном 2-38-32. Зазначимо, що всі послуги безкоштовні.
   Адреса центру психологічної реабілітації: вул. Кам'янецька, 112/2 (поруч з входом у 5-й гуртожиток). Контактний телефон: 068-207-57-19, Лариса Олександрівна.

Леся ГУМЕННА, відділ міжнародних зв'язків та зв'язків з громадськістю ХНУ