Надають фізичну та психологічну допомогу


    У Хмельницькому національному університеті діють центри фізичної та психологічної реабілітації для активістів, учасників Майдану, членів їхніх родин, інших громадян, які потребують кваліфікованої допомоги. У центрах надають безкоштовну фізичну та психологічну допомогу особам, які постраждали на Євромайдані.
   Є велика ймовірність того, що вони отримали посттравматичний стресовий розлад. Для того, щоб вийти з цього стану, потрібна фахова допомога.
   У Хмельницькому національному університеті надають психотерапевтичну допомогу, групову психологічну підтримку особам, членам родин, які цього потребують. До роботи у центрі психологічної реабілітації залучаються викладачі кафедри практичної психології та педагогіки. Наразі викладачами кафедри використовуються як індивідуальні, так і групові форми психологічної допомоги, формуються тренінгові групи. Поряд з психологами працюють спеціалісти соціальних служб та представники молодіжних громадських організацій.
   Також університет пропонує усім постраждалим послуги центру фізичної реабілітації, роботу якого забезпечують кафедри здоров'я людини та фізичного виховання. До послуг євромайданівців уся спортивна база університету, а саме: зал фізичної реабілітації, спортивний манеж з біговою легкоатлетичною доріжкою, тренажерний зал, дошка Євмінова, тренування з волейболу, футболу, настільного тенісу та легкої атлетики. Саме такі види спорту дозволять покращити як фізичний, так і психологічний стан людей.
   Детальну інформацію та консультацію у Центрі фізичної реабілітації можна отримати за телефоном 2-38-32.
   Адреса центру психологічної реабілітації: вул. Кам'янецька, 112/2 (поруч зі входом у 5-й гуртожиток). Контактний телефон: 068 207 57 19, Лариса Олександрівна.

Леся ГУМЕННА, відділ міжнародних зв'язків та зв'язків з громадськістю ХНУ