Випускники — у професійний шлях!

    Минулої п'ятниці у Хмельницькому національному університеті відбулась урочиста церемонія вручення дипломів магістрам і спеціалістам.
   Цьогоріч у виші — 47-й випуск студентів. Це радісна і разом з тим сумна подія. За роки існування зі стін університету вийшло понад 50 тисяч кваліфікованих фахівців. Цього року понад 1500 випускників із семи факультетів отримали професійну путівку в трудове життя.
   В урочистостях взяли участь ректор університету Микола Скиба, заступник голови обласної ради Ігор Хитрук, заступник голови ОДА Леся Стебло, секретар міської ради Костянтин Чернилевський, голова правління ВАТ "Темп" Іван Праворський, а також викладачі, батьки.
   Високоповажні гості привітали випускників, бажаючи нових здобутків, реалізації поставлених завдань. Микола Скиба у вітальній промові зазначив, що саме 27 червня надзвичайно важливим у житті нашої держави днем, оскільки саме цього дня відбулося підписання економічної частини Угоди про асоціацію з Європейським Союзом. Ця подія відкрила перед нинішніми випускниками нові перспективи та водночас нові виклики. Адже сучасний глобалізований ринок праці потребує висококваліфікованих спеціалістів, які, окрім досконалих професійних знань, повинні володіти комп'ютерною технікою, іноземною мовою та перш за все бути патріотами своєї країни.
   Дипломи випускникам вручали ректор та декани факультетів. Студенти, які активно займалися спортом, брали участь у культурному та громадському житті вузу, працювали на благо міста й університету, разом з дипломами отримали почесні грамоти, а ті, хто закінчив університет з відзнакою, — ще й подяку ректора.
Ольга ОСІЙЧУК