Отримати безкоштовно нові знання можуть військовослужбовці у

Хмельницькому центрі перепідготовки

та соціальної адаптації

"Проскурів" уже не раз розповідав про Хмельницький центр перепідготовки та соціальної адаптації, який є структурним підрозділом Хмельницького національного університету і допомагає колишнім військовим здобути вищу освіту, перекваліфікуватися, отримавши цивільні професії.

Нині проблеми освіти і працевлаштування військових є важливими, адже у зв'язку з майбутнім переходом армії в Україні на контрактну основу досить велика кількість військовослужбовців скорочується і мусить шукати собі роботу деінде. А не маючи відповідної освіти, зробити це не легко, як і пристосуватися до умов нового життя. У центрі перепідготовки та соціальної адаптації військовослужбовці, котрі підлягають звільненню, та особи, звільнені з військової служби, мають можливість професійного навчання (перепідготовки або підвищення кваліфікації), їм сприяють у працевлаштуванні, надають інформаційні, консультаційні та профорієнтаційні послуги. Основне, що вимагається від слухачів, — бажання, ініціативність, зацікавленість в успішному результаті. Допомога військовослужбовцям надається у формі 500-годинних курсів підвищення кваліфікації (терміном на 3 місяці) за економічними та комп'ютерними спеціальностями абсолютно безкоштовно. Навчальні дисципліни у центрі перепідготовки викладають фахівці ХНУ. Випускникам, які успішно навчалися та отримали документи про закінчення курсів, надається допомога в працевлаштуванні або сприяння у створенні малих приватних підприємств. Усі військовослужбовці, які навчаються в Хмельницькому центрі перепідготовки та соціальної адаптації, забезпечуються на період навчання гуртожитками або для них орендуються квартири.

Проте не зважаючи на всі ці переваги, досить мало військовослужбовців прагнуть навчатися та проходити перепідготовку. Чомусь у нашому суспільстві міцно вкоренилася думка про те, що навчання — це не завжди шлях до успіху. Скільки нам ще потрібно часу, щоб зрозуміти, шо знання — це сила? Хмельницький центр перепідготовки чекає на свідомих слухачів, котрі бажають завдяки новим знанням і навичкам змінити власне життя на краще.

Аліна РОМКО, Людмила КОВАЛЬ