Чергове перетворення військових у цивільних

за допомогою навчання у ХНУ

У Хмельницькому національному університеті відбулась урочиста церемонія випуску двадцять другого етапу професійного навчання військовослужбовців Хмельницького центру перепідготовки та соціальної адаптації. Випускниками стали військовослужбовці, звільнені в запас або у відставку, які набули цивільних спеціальностей, зокрема, маркетинг, логістика, комп'ютерні технології в економічних системах, комп'ютерні системи та мережі, графічний дизайн та реклама.

В урочистій церемонії взяли участь почесні гості — надзвичайний і повноважний посол Нідерландів в Україні Пітер Ян Вольтере, військовий аташе, капітан II рангу Дік Ріфмен, голова офісу зв'язку НАТО-Україна Марчін Кожіель, заступник голови облдержадміністрації Вадим ішко, заступник міського голови Анатолій Лаврентій, менеджер програми НАТО-Україна з перепідготовки військовослужбовців Крістофер Штаудт, директор обласного центру зайнятості Іван Кравчук, директор міського центру зайнятості Тетяна Мехеда. Від ХНУ випускників вітали ректор університету Микола Скиба, проректори з науково-педагогічної роботи Михайло Войнаренко, з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв'язків Микола Йохна.

Також цього дня для випускників курсів був проведений ярмарок вакансій, у якому взяли участь до двох десятків підприємств області.

З 15 січня планується розпочати 23-й етап навчання. В ході кваліфікаційного відбору будуть зараховані на навчання 60 військовослужбовців з Хмельницького, інших міст області та регіонів України на відповідні до їх побажань і нахилів напрями перепідготовки. Слухачі курсів мають можливість не лише підвищити рівень професійної кваліфікації, здобути підготовку та перепідготовку відповідно до потреб і тенденцій ринку праці, але й отримати допомогу у працевлаштуванні.

Аліна РОМКО, Наталя ГАЙДУК,

відділ зв'язків з громадськістю ХНУ