НА ЗНАК ПОГЛИБЛЕННЯ СПІВПРАЦІ

Нещодавно у Хмельницькому національному університеті відбулося урочисте відкриття Українсько-польського центру. У ньому взяли участь керівництво ХНУ, викладачі, студенти, а також 36 представників вищих навчальних закладів Польщі професори, доктори наук, магістри.

На думку обох сторін, центр успішно продовжить наукову та освітню співпрацю, яка вже склалася. Зокрема, вже нині тісно контактують з подолянами Краківський університет економіки, Ченстоховський технічний університет, Вища державна школа в Кросно.

В рамках відкриття центру презентували книгу "Досвід і роздуми вчителя польської мови в Україні" директор Центру якості Краківської політехніки ім. Т. Костюшка Адам Табор та викладач Старокостянтинівської гімназії Анна Чужинська.

Відбулося також засідання Вченої ради університету та польських науковців і спільна українсько-польська наукова конференція на тему "Історія, сучасність і перспективи розвитку співпраці між Польщею та Поділлям". Гості відвідали виставку творчих робіт викладачів та студентів ХНУ і показ робіт "Студентського будинку моделей".

Д. ГОСТИННА.