Творчість - важка праця і велика відповідальність

За кілька тижнів в залі Хмельницької обласної державної телерадіокомпанії "Поділля- Центр" відбудеться традиційне щорічне свято-конкурс "Барви Поділля". Це своєрідний творчий звіт молодих авторів створення нових моделей одягу. Тож в учасників сьогодні останні приготування перед відповідальним у їхньому житті моментом, а наша розмова з директором Студентського будинку моделей Хмельницького національного університету, завідуючого кафедрою дизайну, професором Іриною БАННОВОЮ

Чесно кажучи, ми дуже переживали, бо дівчатка виступали в одній номінації. Був відбірковий тур і ми потрапили в фінал. Перед фіналом члени журі переглядали колекції, оцінювали якість виготовлення. Ми знали, що їх зацікавила колекція Юлії Овчарик. Юлю навіть викликали, аби запитати про те, скільки часу вона працювала над її створенням. А потім було нагородження і перше місце в нашій номінації дісталось колекції Світлани та Людмили, уточнивши, що другого та третього місць не присудили нікому. І раптом повна несподіванка: гран-прі їде в Україну, в місто Хмельницький. Це був справжній шок!

- Ірино Мусіївно, на цьому конкурсі хмельничани уже не вперше?

Так, торік Юлина колекція "Комашині метаморфози" завоювала третє місце. А до цього на конкурсі "Кутюр'є року" в Москві - друге. Крім того, один із організаторів конкурсу раніше був режисером конкурсу "Адміралтейська голка" в Санкт-Петербурзі, де ми не раз перемагали, тож створили собі уже певний імідж.

- Відмінності є, насамперед, у тому, що ми серйозно навантажили роботою дизайнерів: оформлятимуть сцену, друковану продукцію. Згідно з планом буде конкурс колекцій моделей одягу, конкурс манекенниць, а також буде представлена виставка кращих художніх проектів та навчальних робіт студентів-дизайнерів, що відкриється перед початком дійства на сцені. Крім того, цього року буде проведений відбірковий тур і двадцять кращих колекцій потраплять у фінал конкурсу.

-Дякую за розмову. Успіхів вам!

В.СТАНДРІЙЧУК