ЗУСТРІЧ ПОКОЛІНЬ

14-тисячний колектив викладачів і студентів Хмельницького державного університету відзначив День Перемоги у колі тих, хто відвойовував перемогу на фронті і в тилу. Новоствореним центром соціального захисту працівників університету під керівництвом проректора з навчальної роботи професора М.П.Войнаренка та його заступника Л.Е.Байдич були запрошені на урочистості учасники війни, які працювали чи працюють в університеті. В їх числі - 33 учасники бойових дій в роки Великої Вітчизняної війни, 71 боєць трудового фронту, а також 23 колишні воїни, які виконували інтернаціональний обов'язок в інших країнах.

Студенти вручили гостям букети квітів. Відбулася зустріч поколінь, безпосередня передача кращих традицій молодому поколінню - будівничим незалежної України. Молодь присвятила гостям сценічну постановку "В суботу після війни", підготовлену центром культури та мистецтв під керівництвом В.Ф.Цимбалістого. Самодіяльні актори відтворили на сцені атмосферу важких, героїчних і трагічних днів війни.

Зі словами щирої дяки і шани звернувся до присутніх ректор університету, професор М.Є.Скиба. Він наголосив, що є свята, які житимуть вічно. Серед них - День Перемоги. Віддаючи шану ветеранам, ректор закликав молодь учитися їх сподвижництву, їх ставленню до життя. З нагоди Дня Перемоги ректор університету видав указ, в якому оголошено подяку і надано матеріальну допомогу ветеранам Великої Вітчизняної війни, учасникам бойових дій, учасникам трудового фронту і тим, хто в мирний час виконував військовий обов'язок в інших країнах.

Завершились урочистості в розгорнутому наметі з похідною кухнею та духмяною солдатською кашею. Звучав баян, змінювали одна одну незабутні солдатські пісні, які молодили душі ветеранів, піднімали настрій, додавали життєвої енергії. Цікавими для молоді були спогади радника ректора університету Р.І.Сіліна, який вже в 12 років був рядовим топографічної служби моторизованого загону, льотчика В.С.Мазюкова, розвідниці Г.А.Козлової, учасників боїв: М.І.Грігуса, М.Г.Тебенькова та інших колишніх бійців.

Ветерани щиро дякували організаторам свята. А ми всі безмежно вдячні їм за сьогоднішній мирний день.

Г.КОСТИШИНА,

завідувачка центру

соціального захисту

працівників ХДУ