Екологічна конференція

На базі кафедри екології ТУПу відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція "Шляхи вирішення екологічних проблем урбанізованих територій: наука, освіта, практика".

Співорганізаторами конференції виступили Технологічний університет Поділля, Державне управління екології та природних ресурсів в Хмельницькій області, виконавчий комітет Хмельницької міської Ради, Український Державний лісотехнічний університет, Львівський національний університет їм. І.Я. Франка, Національний ботанічний сад ім. М.М.Гришка HAH України. В роботі конференції взяли участь провідні вчені, спеціалісти, студенти та громадськість, які небайдужі до екологічних проблем міст.

Науковці і практики обговорили сучасні підходи до вирішення основних проблем урбанізованих територій: захист від негативного впливу промисловості та комунального господарства, збереження біологічного і ландшафтного різноманіття, озеленення міст, формування екологічної свідомості на всіх рівнях виховання молоді.

У доповідях та виступах визначалась особлива роль ботанічних садів та озеленення в екологічному забезпеченні урбанізованих територій, наводились приклади сучасних підходів до зменшення негативного впливу забруднення міського середовища.

Учасники конференції взяли участь у посадці пам'ятних дерев.

Т. ДЗЮБЛЮК