МЕТА — НАЦІОНАЛЬНИЙ!

Уже більше року очолює Хмельницький технологічний університет Поділля професор М. Є. Скиба, замінивши на цьому посту першого ректора, по суті засновника найбільшого подільського вузу, академіка Р. І. Силіна. Якщо ректор “номер один” вбачав своє завдання у поетапному становленні інституту, у кінцевому перепрофілюванні його в університет, то М Є. Скиба, як послідовник ідей Р. І. Силіна, виношує новий, не менш престижний проект: присвоєння ТУПу звання національного університету.

Як повідомили у прес-центрі університету, нині ТУП посідає почесне місце у десятці кращих технологічних вузів України, має найвищий, четвертий, рівень акредитації.

ТУП — це велика студентська країна: на шести факультетах денного навчання та в інституті заочного і дистанційного навчання здобувають освіту 11 тисяч студентів.

У рамках ступеневої системи підготовки спеціалістів діє п'ять навчальне наукових виробничих комплексів, до складу яких входять освітні заклади 1-11 рівнів акредитації, школи та під приємства.

ТУП нині — це більш ніж 15 наукових шкіл, докторантура, аспірантура, вчені ради із захисту дисертацій.

Здійснюється плідна співпраця з дослідницькими центрами, університетами, фондами країн Заходу та СНД.

ТУП — це ряд навчально-тренувальних фірм, Інтернет-клуб, бізнес-інкубатор...

Регіональний центр перепідготовки та працевлаштування, що діє у ТУПі, визнаний експертами програми "TACIS" одним з кращих в Україні.

Наш університет — це 800 найновітніших комп`ютерів та три виходи в Інтернет. А ТУПівці — це й дипломанти й лауреати міжнародних та всеукраїнських студентських конкурсів і олімпіад з 34 дисциплін.

В. КАТРИЧ.