ПОЄДНАЛИСЯ УНІВЕРСИТЕТ ТА ЛІЦЕЙ

Ще в квітні цього року керівники Ярмолинецької райдержадміністрації та райради вийшли з пропозицією до ректорату технологічного університету Поділля про спільне створення навчального закладу нового зразка.

Невдовзі декан інженерно-економічного факультету ТУПу М. І. Бондаренко двічі побував у міжшкільному навчально-виробничому комбінаті, який і планувалося реорганізувати в технологічний ліцей. Вивчив всі можливості і напрацювання закладу, вніс свої пропозиції до ректорату університету.

В травні уже й була підписана угода про співпрацю між ланками середньої та вищої освіти.

Влітку будівельники і працівники комбінату оновили кабінети й коридори, впорядкували територію. А на початку вересня відбулася презентація. Перерізаючи символічну стрічку, ректор університету доктор технічних наук, академік Р. І. Силін та голова районної ради М. А. Бодь бажали здобутків навчальному тандему "університет — ліцей".

М. І. Бондаренко назвав процес безперервної освіти справою майбутнього і запевнив присутніх, що створить всі умови ліцеїстам для вивчення курсу інженерного спрямування комп'ютерних та інформаційних технологій, економіки. Учні зможуть сповна виявити свої таланти, а університет — відібрати здібну, талановиту молодь для подальшого навчання.

Посвята 25-ти десятикласників у ліцеїсти відбулася в присутності 130 учнів 8-9 класів з п'яти середніх шкіл, які займаються на підготовчих курсах. В ліцеї також проходитимуть професійну підготовку і вивчатимуть інформатику школярі 10 і 11 класів дванадцяти середніх шкіл району. Таким чином, навчанням тут будуть охоплені майже 80 відсотків школярів району.

Учасники презентації оглянули навчально-матеріальну базу технологічного ліцею.

По закінченні огляду проректор університету, професор М. Є. Скиба поставив завдання перед дирекцією, щоб з нового навчального року набирати ще один клас в ліцей з технічним ухилом підготовки, а саме: автосправи.

...Яке ж свято без подарунків? Від адміністрації вручили паспорт на новий комп'ютерний клас з 15 сучасними машинами, які ще комплектуються. Директор фірми "Станкосервіс" А. А. Козак подарував принтер та факс. Директор будівельної організації "Модерн", депутат райради В. В. Чепрак, який допоміг в ремонті, вітав присутніх і також вручив подарунок для ліцею.

До речі, в кінці вересня прийшло в Ярмолинці ще одне приємне повідомлення. Вчена рада технологічного університету Поділля прийняла Ярмолинецький технологічний ліцей у навчально-науковий виробничий комплекс університету. Отож є запорука того, що шлях "ліцей — університет", започаткований у Ярмолинцях, продовжиться.

Антон КОЗАК,

директор Ярмолинецького

технологічного ліцею.